به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳,۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهکهای اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳/۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت نماید و مابهالتفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰/۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین میشود.
این طرح از ۱۷ بهمنماه آغاز شده تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه خواهد داشت. بر اساس این طرح یارانه تشویقی خانوارهای دهکهای اول تا هفتم درآمدی از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته و خانوارها میتوانند به مدت سه ماه از اقلام کالابرگی خرید کنند.
بر اساس طرح فجرانه کالابرگ، ۷ دهک درآمدی در صورت خرید ۱۱ قلم مواد خوراکی از سبد غذایی تعریف شده شامل برنج، گوشت مرغ، گوشت قرمز، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخممرغ و حبوبات، مشمول بهرهمندی از یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی (غیرنقدی) میشوند که مبلغ یارانه ۴۰۰ هزار تومانی با احتساب یارانه مضاعف، ۶۲۰ هزار تومان و یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به ۵۲۰ هزار تومان افزایش مییابد. در واقع در این طرح به ازای هر یک از اعضای خانوار یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومان تخصیص مییابد.
مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار تخصیصیافته به حساب بانکی واریز نمیشود بلکه این اعتبار روی کد ملی سرپرست خانوار شارژ میشود و لذا از تمام کارتهای بانکی سرپرست خانوار قابلیت خرید در فروشگاههای عضو طرح وجود دارد.
در این مرحله از طرح کالابرگ الکترونیکی، اعتبار طرح فجرانه از یارانه سرپرست خانوار به هیچ وجه کسر نمیشود بلکه یارانهبگیران یارانه خود را به صورت نقدی، ماهانه و مجزا دریافت میکنند و تنها از اعتبار ۲۲۰ هزار تومانی تخصیصی به کد ملی سرپرست خانوار کسر میشود.
لازم به ذکر است که خانوارها میتوانند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده از هر نام و نشان تجاری خریداری کنند ولی امکان جا به جایی اعتبار بین گروههای کالایی مقدور نیست یعنی نمیتوان با اعتبار خرید برنج، روغن خریداری کرد. همچنین خانوارهای مشمول طرح میتوانند اقلام سبد غذایی را طی یک ماه و متناسب با نیاز خود خرید کنند لذا اجباری در خرید تمام اقلام به صورت یکجا وجود ندارد.
پیش از این سید صولت مرتضوی – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دوم اسفندماه در حاشیه جلسه هیات دولت از اجرای موفق طرح فجرانه کالابرگ خبر داده و گفته بود: طرح کالابرگ از اسفند سال گذشته آغاز شد و روشهای مختلف و ابداعاتی را در این راستا اجرایی کردیم تا در دهه فجر امسال که به اوج این طرح رسیدیم و مقرر شد یارانه تشویقی و مضاعف برای ۷ دهک درآمدی پیشبینی و به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود.
اخیرا علیرضا عسگریان – معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بازگشت بیش از ۵۰۰۰ فروشگاه متخلف به چرخه توزیع کالابرگ خبر داد و گفت: از مجموع ۲۲۰ هزار فروشگاه در کشور، ۱۳ هزار فروشگاه متخلف کشف و شناسایی شدند که طی فرایند نظارتی با ۵۰۰۰ هزار فروشگاه متخلف برخورد شد و به چرخه توزیع کالابرگ برگشتند و مابقی در صف معرفی به نهادهای نظارتی قرار دارند.