به گزارش اصناف شهر، بحث رجیستری آیفون هم مطرح شد که یکی از جاهایی که باید نظر بدهد و پیگیری کند وزارت ارتباطات است.
هم اکنون دو مدل گوشی آیفون (ساخت اپل) یعنی آیفون ۱۴ و ۱۵ در ایران ریجستر (فعال سازی) نمی شود و قابل استفاده نیستند.
وی اظهار کرد: آقای وزیر در این جلسه تاکید کرد که در زمینه رجیستری تصمیم گیر نهایی نیست. یعنی اینگونه نیست که خودش مصوب کند و انجام شود. دستگاه ها و نهادهای مختلفی در این رابطه دخیل هستند. کمیسیون هم بر این مسئله تاکید کرد که همه دستگاه ها چه در حوزه نظارتی و چه امنیتی و چه موضوعات ارزی که باید بانک مرکزی تامین کند باید همکاری کنند که این مشکل حل شود چراکه رجیستری خواست و دغدغه مردم است.
پوردهقان تاکید کرد: آقای وزیر از ما مهلتی خواستند که این موضوع را بررسی و حل کنند. البته وی تاکید داشت که اولویت اول موضوع ساماندهی فیلترینگ است و سه سناریو را آماده کردند که فیلترینگ را از فضای فعلی بهتر کنند و در کنارش بحث رجیستری را دنبال کنند و یک مهلتی خواستند تا رایزنی های لازم را با دستگاه ها انجام دهند.
وی گفت: جلوی یک موضوع ساده و معمولی یعنی واردات گوشی های آیفون را به بهانه خروج ارز گرفته ایم ولی از آن طرف قاچاق انجام می شود. درآمد در این حوزه سالانه یک میلیارد دلار است که بعدا تقسیم می شود و به شکل ارز از کشور خارج می شود و الان این ارز ازطریق بازار غیر رسمی و به صورت قاچاق از کشور خارج می شود که این باعث می شود درآمد دولت هم تامین نشود و حق الناس است در حالی که این تعرفه حق مردم است. در واقع ممنوعیت واردات آیفون بازی دو سر باخت است هم مردم ناراضی هستند و هم دولت درآمدی از بازار فروش آن نصیبش نمی شود.
یکی از موضوعات در بحث ممنوعیت واردات آیفون بحث تامین ارز است، گفت: لغو ممنوعیت واردات آیفون مطالبه به حق مردم است و قشری از مردم دوست دارند این گوشی دستشان باشد. اینکه ما جلوی واردات را بگیریم و بگوییم فلان برند اجازه ندارد وارد شود چون ارز از کشور خارج می شود اجحاف در حق مردم است . دولت نباید وارد این فضا شود. باید حق مردم را ادا کند. اگر این روند طولانی شود قطعا سوال از وزیر ارتباطات و همچنین وزیر اقتصاد را کلید خواهیم زد.