بنا بر گزارش اصناف شهر، ترکیه در ماه آوریل درخواستی را برای ثبت دونر کباب یا همان کباب ترکی به کمیسیون اتحادیه اروپا ارسال کرد تا فقط تولیدکنندگانی که مطابق با روش ثبت شده به پخت آن اقدام میکنند، بتوانند نسبت به تولید آن اقدام کنند.
تولیدکنندگان آلمانی با ارائه مخالفت خود نسبت به درخواست ترکیه در سطح اتحادیه اروپا در ۲۵ ژوئیه (۴ مرداد ۱۴۰۳)، مناقشهای را به راه انداختهاند که آغاز گر یک دوره شش ماهه حل اختلاف شده است. این دوره ۶ ماهه حل اختلاف با مشاوره کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد مالکیت معنوی به پایان خواهد رسید.
ترکیه به دنبال دریافت برچسب «حفاظت از دستپخت سنتی» است، مشابه آنچه به پیتزا ناپولی ایتالیا و ژامبون سیرانو اسپانیایی اعطا شده است. علیرغم آنکه این برچسب بالاترین سطح حفاظت معنوی برای غذا در اروپا را ارائه نمیدهد، با این حال، هدف درخواست ترکیه از ثبت دونر در اروپا حصول اطمینان از آن است تا پخت دونر تنها به تولیدکنندگانی که به روشها و مشخصات ثبت شده پایبند هستند، محدود شود.
در صورت موافقت برشهای گوشت گاو و بره «به صورت افقی با ضخامت ۳تا ۵ میلیمتر بریده میشوند» و تنها در این صورت میتوانند به عنوان دونر برچسبگذاری شوند. در همینباره برشهای مرغ هم باید ۱ تا ۲ سانتیمتر ضخامت داشته باشند.