به گزارش اصصناف شهر، قرعه کشی سایپا برای ماشینهای متعددی صورت میگیرد. از جمله ماشینهایی که قرعه کشی سایپا برای آنها صورت میگرفت میتوان به تیبا معمولی، تیبا دو، ساینا، کوئیک و شاهین اشاره کرد. قرعه کشی سایپا همیشه با متقضیان زیادی همراه است.
قرعه کشی سایپا شروط زیادی دارد از جمله اینکه شخص ثبت نام کننده نباید ماشینی به نامش باشد. حالا حرف از این است که با افزایش تولید و ایجاد تنوع، قرعه کشی سایپا حذف شود.
حذف قرعه کشی سایپا قیمت دو خودرو را کاهش داده است!
فردای اقتصاد در گزارشی با اشاره به این موضوع نوشت: کوییک که تاکنون طی دو مرحله بدون قرعهکشی عرضه شده بیشترین افت قیمت را با کاهش حدودا ۱۰ میلیون تومانی (۴.۳ درصد) تجربه کرده است. قیمت شاهین سایپا هم از دو به دو دلیل ارزانتر شده است، یکی خروج از فرآیند قرعهکشی و دوم به دلیل عرضه احتمالی در بورس کالا.
به همین دلیل به نظر میرسد که حذف فرایند قرعهکشی و امکان خرید راحتتر خودرو، سبب کاهش قیمت آن میشود.
نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که پیش از این وزیر صمت وعده داده بود که فرایند قرعهکشی درباره همه خودروها حذف میشود.
امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم این وعده را تکرار کرده و گفته با افزایش تولید خودرو، تا پایان شهریور ماه تعداد دیگری از خودروها از فرایند قرعهکشی حذف میشود و تا پایان سال هم میتوان گفت تمام خودروها قابلیت واگذاری بدون قرعهکشی را خواهند داشت.
بر این اساس اگر بتوان گفت که حذف فرایند قرعهکشی، یکی از مهمترین علتهای کاهش چند میلیونی قیمت خودرو است، باید انتظار داشت که تا شهریور ماه قیمت تعداد دیگری از خودروها ارزانتر شود.
ثبت نام در طرح جدید فروش سایپا از ساعت ۱۱ صبح یکشنبه ۹ مردادماه ۱۴۰۱ آغاز و تا تکمیل ظرفیت خودروها ادامه خواهد داشت.
محصولات بدون قرعه کشی سایپا
بر پایه بخشنامه گروه خودروسازی سایپا محصولات ارائه شده در این طرح فروش فوق العاده شامل کوییک با گیربکس معمولی و کوییک.آر با گیربکس معمولی هستند.
قیمت محصولات بدون قرعه کشی سایپا
موعد تحویل محصولات بدون قرعه کشی سایپا
طبق اعلام سایپا زمان تحویل خودروها در طرح فروش فوقالعاده حداکثر ۹۰ روزه است.
سامانه ثبت نام بدون قرعه کشی سایپا
ثبت نام سایپا فقط از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودرو به آدرس https://sale.iranecar.com/public/home امکان پذیر است.
شرایط ثبت نام برای خرید خودرو بدون قرعه کشی سایپا
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت صمت، با بیان این مطلب اعلامکرد: برای طرح فروش خودروهایی که از شمول قرعهکشی خارج شده (و خودروهایی که بهتدریج خارج میشوند)، محدودیتهایی که پیش از این اعمال میشدند، کنار گذاشته شود و محدودیت پلاک انتظامی فعال و عدم خرید ۴۸ ماهه از دو خودروساز بزرگ و… اعمال نمیشود.
متقاضیان برای ثبت نام به درگاه اینترنتی فروش محصولات گروه خودروسازی سایپا به آدرس saipa.iranecar.com مراجعه کنند.
خصوصی سازی مانع قرعه کشی سایپا میشود؟!
به گزارش به نقل از تجارت نیوز، تداوم زیاندهی ایران خودرو و سایپا، ضعف در کیفیت محصولات و همچنین عملکرد ضعیف آنها در تولید و عرضه خودرو به بازار، مشکلاتی است که انتقادات زیادی را برانگیخته و پای ضرورت خصوصی شدن آنها را به میان کشیده است.
سال گذشته رئیس جمهور در بازدیدی که از ایران خودرو کرد، هشت دستور را به خودروسازان ابلاغ کرد. یکی از این هشت دستور، خصوصیسازی ایرانخودرو و سایپا بود. اما همچنان این دستور به مرحله اجرا نرسیده است.
اکنون نیز بعد از گذشت حدودا چهار ماه، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در گفتگوی تلوزیونی اعلام کرد: مشکل اصلی صنعت خودرو، دولتی بودن آن است؛ رئیسجمهور دستور حل ریشهای معضل را داده است.
آیا خصوصی سازی و حذف قرعه کشی سایپا امکان دارد؟!
آیا این دو خودروساز دولتی به بخش خصوصی وارد میشوند؟ آیا بخش خصوصی توان ورود به صنعت خودروسازی را دارد؟
بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: خصوصیسازی این دو خودروساز مشروط بر کنارهگیری دولت از این صنعت است. اقدامات دولت بود که صنعت خودروسازی کشور را به این وضعیت کشاند.
او افزود: بخش خصوصی توانایی ورود به این صنعت را دارد. با خصوصیسازی ایران خودرو و سایپا در این صنعت تحولات مثبتی ایجاد میشود. اما اگر اقدامات بخش خصوصی نیز به عملکرد کنونی محدود شود، تحولی ایجاد نمیشود. مگر اینکه تعاملات خودرویی با کشورهای دیگر برقرار شود. در این صورت سرمایهگذار و متخصص این حوزه به کشور میآیند و اقدامات مثبتی انجام میدهند.
یکی از دستورات هشتگانه رئیس جمهور خصوصیسازی این صنعت بود. چه موانعی برای اجرای این فرامین وجود دارد؟
این کارشناس صنعت خودرو در ادامه توضیح داد: اصلیترین مشکل علاقه دولت به تصدیگری و حضور در همه حوزهها است. سرمایهگذاری نیاز به امنیت دارد. اما با اقدامات و دخالتهای دولت، میل به سرمایهگذاری نیز کاهش یافته است.
شهریاری گفت: در ساختار حکومت در حوزه اقتصاد باید تغییراتی ایجاد شود تا شرایط موجود ادامهدار نباشد و نتیجه مثبت بدهد.
سال گذشته وزیر صمت وعده واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا را داد اما رئیس کل سازمان خصوصیسازی اعلام کرد همه این سهام وثیقه است و امکان واگذاری آن وجود ندارد.
از طرف دیگر حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی سازی نیز در نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص عرضه سهام دولت در شرکتهای ایران خودرو و سایپا اعلام کرد: طبق دستور رییس جمهوری در خصوص ضرورت عرضه مجموع سهام متعلق به دولت در ۲ شرکت ایران خودرو (سهامی عام) و سایپا (سهامی عام) به اطلاع میرسد که به استناد مصوبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ هیات واگذاری به ترتیب معادل ۵.۷۲ درصد و۱۷.۳۱از سهام متعلق به دولت (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) در شرکتهای ایران خودرو (سهامی عام) و سایپا (سهامی عام) در فهرست شرکتهای مشمول واگذاری سال ۱۴۰۱ این سازمان درج شده است.
در ادامه این نامه آمده است: سهام باقیمانده دولت در این دو شرکت بسیار ارزنده و طلایی است و به طور قطع، برای واگذاری آن بهصورت بلوکی باید ارزش مدیریتی این سهام نیز ارزشگذاری و لحاظ شود که مطابق برآوردهای اولیه با محاسبه اضافه ارزش بلوکی سهام دولت قیمت پایه این بلوکها بسیار بیشتر از قیمتهای فعلی روی تابلو خواهد بود.
بر اساس این گزارش و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه قربان زاده در بخش دیگر این نامه گفته است: از سوی دیگر فروش سهام تودلی این شرکتها اخیراً در دستور کار وزارت صمت قرار گرفته است؛ این در حالی است که میتوان سهام باقیمانده دولت و سهام تودلی این شرکتها را با هم بهصورت بلوک واحد عرضه کرد که ارزندگی آن هم حفظ شود.