به گزارش اصناف شهر، رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در مراسم دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته با توجه اهمیت امنیت غذایی در کشور اظهار داشت: بخش کشاورزی با ۴ و نیم میلیون بهره بردار ۳۰ درصد اشتغال کشور را در اختیار دارد؛ این بخش اقتصادی ظرفیت مناسبی برای صادارت دارد اما با چالش هایی نیز مواجه است.
وی افزود: از مشکلات صادرات محصولات کشاورزی باید به بروکراسی اداری موجود اشاره کرد اما با رفع این مشکلات و با توسعه صادرات میتوان حتی به کاهش تورم کشور کمک کند.
وی تصریح کرد: عمده محصولات کشاورزی ما قابلیت صادراتی دارد اما درباره اینکه چرا صادر نمیشود، ما از لحاظ قانونی می توانیم مشکلات را رفع کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتقادات فعالان صنایع لبنی به تعیین نرخ مصوب در این صنعت گفت: در این کمیسیون آمده بررسی مسائل و مشکلات قیمت گذاری دستوری در صنعت لبنیات هستیم.
وی تصریح کرد: در سال گذشته با دولت ۲۰ جلسه برگزار کردیم تا قیمت گندم در نهایت به هر کیلوگرم ۱۱ و نیم هزار تومان تعیین شود؛ این امر باعث شد که کشاورزان محصول بیشتری از گندم تولیدی خود را به دولت تحویل دهند.
عسکری با اشاره به بیان اینکه برای امسال هم پیش بینی میشود ۹ میلیون تن گندم تحویل دولت شود گفت: برای سال جاری نیز نرخ خرید تضمینی گندم با توجه به هزینه های تولید و سود کشاورز ۱۷ هزار تومان متناسب است و با این قیمت میتوانیم حتی به خودکفایی در تولید برسیم.
وی با اشاره به نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان برای سال جاری گفت: جنگ اوکراین اهمیت خودکفایی و تامین امنیت غذایی را به خوبی نشان داد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: در حوزه مرغ خبر رسیده دوستان به انجمن جوجه یک روزه اعلام کرده اند ۱۹ میلیون تخم مرغ نطفه دار که ۱۸ روز نیز در دستگاه قرار دارند را بیرون آورند و معدوم کنند تا کنترل قیمت صورت گیرد؛ در حالی که قرار بود آنها وارد چرخه تولید شود، این موضوع خلاف قانون است.
قیمت گذاری دستوری در دنیا پذیرفته شده است
بنابراین گزارش رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی نیز در این مراسم اظهار داشت: توسعه تولید بدون توزیع عادلانه ثروت و قدرت خرید خانوار، غیرممکن است و انباشت سرمایه در بخش تولید در چنین شرایطی ممکن نیست.
وی افزود: در مسیر رشد توسعه و تولید باید سرمایهگذاری انبوه و رشد درآمد سرانه خانوار و طبقات متعدد مدنظر قرار بگیرد. در یککلام، سرانه مصرف ریشه اصلی رشد تولید است.
شهیاد آبنار مدیر کل دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: قیمتگذاری محصولات لبنی برای حرکت به سمت وضعیت ایده آل است و به سمتی حرکت میکند که هزینه ها را پوشش دهد.
وی افزود: برای واردات نهادههای دامی میلیاردها دلار هزینه میشود و باید بتوانیم همه طبقات را ببینم، هر چند که میدانیم که در توزیع آن خطاهایی نیز وجود دارد.
مدیر کل دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اینکه دولت برای کالایی که یارانه میدهد، عوارض بگذارد و قیمت گذاری کند در دنیا نیز پذیرفته شده است.