تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ 21 جماد أول 1446 Friday, 22 November , 2024
4

ساخت ۳ هزار قطعه ویژه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به همت دانش بنیان‌های ایرانی

  • کد خبر : 5074
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۹:۵۹
ساخت ۳ هزار قطعه ویژه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به همت دانش بنیان‌های ایرانی
قائم مقام یک شرکت دانش بنیان از ساخت حدود سه هزار نوع قطعه با کاربرد در صنعت نفت، ‌گاز و پتروشیمی به همت محققان و فناوران ایرانی خبر داد و گفت: در صورت حمایت بیش از پیش نهادهای دولتی از دانش‌بنیان‌ها نیازهای فناورانه کشور را در دوران تحریم برطرف می‌کنیم.

مهدی شد: هزینه این کار به مراتب کمتر از خرید یک ست پره نو بود و در کمترین زمان ممکن به دست مشتری می رسد بنابراین با این کار برای مشتریان در صنعت نفت و موفقیت آمیز بودن این فرآیند، کارنو توانست سخنی برای گفتن در عرصه نفت، گاز و پتروشیمی داشته باشد.

وی تصریح کرد: پس از انجام چندین کار مشابه برای بهره برداران مختلف و اعلام رضایت آنها از کارهای انجام شده، بر آن شدیم که فعالیت مهندسی و مهندسی معکوس و تدوین دانش فنی قطعات حساس و مورد نیاز کشور در زمینه توربین های گازی را آغاز کنیم و از قطعات ساده ای مانند پیچ های ویژه، شفت های روتورهای توربین با توان کمتر از ۲ مگاوات شروع کردیم و این قطعات را ساخته و به مشتریان خود تحویل دادیم.

قائم مقام شرکت دانش بنیان کارنو ایده‌آل آرمان خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجموعه های روتوهای توربین های گازی با توان تا ۳۰ مگاوات و تجهیزات مکانیکی جانبی توربین ها را در داخل کارگاه خود تولید می کنیم. پس از گذشت سه سال از فعالیت شرکت و انباشت سابقه درخشان در زمینه مذکور و ساخت قطعات، در زمینه تجهیزات ریلی نیز ورود پیدا کردیم و از سال ۱۳۹۱، شروع به تدوین دانش فنی و ساخت قطعات یک مجموعه توربوشارژر که در ناوگان ریلی مورد بهره برداری قرار می گیرد کردیم

کریم زاده همچنین گفت: پس از یک سال تحقیق، توسعه و تهیه نقشه های ساخت، توانستیم یک مجموعه توربوشارژر را از طریق مهندسی معکوس و بهینه سازی با استفاده از ظرفیت های داخل کشور و به صورت کاملأ ایرانی ساخته و به کارفرمای خود تحویل دهیم و مجموعه ناوگان ریلی را بی نیاز از واردات این نوع توربوشارژر از خارج از کشور کنیم و در حال حاضر هم این توربوشارژر در خط تولید این شرکت در حال تولید است.

ساخت ۳ هزار قطعه ویژه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به همت دانش بنیان‌های ایرانی

وی ادامه داد: همزمان با فعالیت این شرکت در بخش ریلی از ساخت قطعات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هم غافل نشدیم و حدود سه هزار نوع از قطعات ویژه ساخته و تحویل مشتریان شد که مورد تست و بهره برداری قرار گرفت و در صنعت در حال کار هستند.

این فناور یادآور شد: با توجه به نیازهای تخصصی کشور و صنایع مختلف انرژی، فعالیت تخصصی خود را افزایش داده تا کمک بیشتری به صنعت کشور کنیم بنابراین ایده راه اندازی و تجهیز خط ریخته گری دقیق تحت خلأ مطرح شد.

کریم زاده اضافه کرد: از آنجائی که شرکت کارنو به عنوان شرکت دانش بنیان از سال ۱۳۹۳ شناخته شده است و مورد تأیید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است، با توجه به تسهیلات تجاری سازی که در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری وجود دارد، این طرح را به این صندوق اعلام کردیم و با حمایت مالی و معنوی صندوق شروع به احداث و راه اندازی این خط ریخته گری دقیق کردیم و در پایان سال ۱۳۹۹ طرح به صورت کامل به بهره برداری و نمونه های آزمایشی پره های توربین گازی و سایر قطعات پیچیده و خاص نیز تولید شد.

ساخت ۳ هزار قطعه ویژه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به همت دانش بنیان‌های ایرانی

وی با بیان این که اولین شرکت کاملا خصوصی و بدون وابستگی هستیم که در زمینه ریخته گری دقیق تحت خلاء فعالیت داریم، گفت: در حال حاضر شرکت کارنو با حدود ۶۰ نفر پرسنل، مشاور متخصص و فارغ التحصیل از دانشگاه های معتبر، ۱۰۰ زنجیره تأمین داخلی و خارجی، پنج هزار متر مربع فضای اداری و کارگاهی، قطعات ناحیه داغ توربین ها و تجهیزات دوار می تواند در صورت حمایت بیش از پیش نهاد های دولتی، در دوران تحریم به سهم خود نیازهای فناورانه کشور را برطرف کند.

این فعال در عرصه دانش بنیان ها درمورد مشکلات و موانع بر سر راه شرکت های دانش بنیان و به ویژه حوزه کاری این شرکت اظهار داشت: مشکلات و موانع تولید کننده ها، چندین مورد کلیشه ای است که طی این ۱۵ سال سابقه شرکت حل نشده است و فکر می کنم حل نمی شود و بیشتر هم می شود.

کریم زاده تصریح کرد: ما به عنوان تولید کننده باید به فکر افزایش تولید، بهره وری، ایجاد اشتغال و تحقیق و توسعه باشیم ولی ۸۰ درصد انرژی ما صرف پیگیری و رفع مشکلات کلیشه ای از جمله پرداخت شدن مطالبات توسط کارفرمایان می شود. تقریبأ ۹۵ درصد مشتری های ما دولتی هستند و به راحتی عنوان می کنند که پول یا بودجه فعلأ نداریم و مطالبات را به موقع پرداخت نمی کنند هر چند که ما راضی هستیم این مطالبات طی حداقل سه ماه پرداخت شود ولی اکثر مواقع باوجود پیگیری مکرر و مستمر به بیش از یک سال طول می کشد.

وی همچنین گفت: تمامی ارگان ها و نهاد ها صرفأ به فکر منفعت خود هستند و در اکثر مواقع به فکر پیمانکار و تولید کننده نیستند، ایجاد و تغییر قوانین، و ماده تبصره های دست و پا گیر آنها ،‌ مفاصا حساب تامین اجتماعی، طولانی بودن فرآیند ثبت سفارش و واردات، ناهماهنگی ارگان های مختلف دولتی با همدیگر،مانع تراشی برخی ارگان ها از جمله مشکلات دیگر شرکت های دانش بنیان است.

این فناور یادآور شد: برخی ارگان های دولتی شعار حمایت از دانش بنیان و تولید ملی بر روی سربرگ خود می زنند، ولی بزرگ ترین حامی واردات هستند.

لینک کوتاه : https://asnafshahr.ir/?p=5074

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.