به گزارش اصناف شهر، این تأخیر در پرداختها، زندگی ۱۳ هزار نفر از معلولان و مددجویان را که بسیاری از آنها به دلیل شرایط خاص جسمی و مالی، به این کمکها وابسته هستند، دچار مشکلات شدیدی کرده است.
مستمریها و یارانههای حمایتی از جمله مهمترین منابع درآمدی برای این افراد است که نبود آن، آنها را با چالشهای جدی در زمینه تأمین نیازهای اولیه زندگی مواجه میکند.
این درحالیست که در چندین نوبت مسئولان مربوطه اعلام کردند که یارانه و مستمری شهریورماه ۱۳ هزار معلول واریز شده است. برهمین اساس در جلسهای که در تاریخ سیام شهریورماه با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، توافق شد اعتبار شهریورماه مستمری ۱۳ هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور که قطع شده بود، تخصیص یابد و مستمری این خانوارها در شهریورماه، مطابق رویه گذشته پرداخت شود. اما این وعده هنوز محقق نشده است.
از سوی دیگر، وعدههای تکراری مسئولان مبنی بر “بهزودی” پرداخت شدن مستمریها، نهتنها این مشکل را حل نکرده بلکه به نوعی سردرگمی و ناامیدی را در میان مددجویان و خانوادههایشان گسترش داده است. در شرایطی که هزینههای زندگی روزبهروز افزایش مییابد و تورم بیشتر اقشار ضعیف جامعه را تحت فشار قرار میدهد، هر روز تأخیر در واریز این مستمریها و یارانهها میتواند پیامدهای سنگینتری به همراه داشته باشد.
معلولان و مددجویان تحت پوشش بهزیستی، بهطور مستقیم از خدمات اجتماعی و حمایتی بهرهمند میشوند، اما این خدمات در شرایطی که معوقات مالی و تأخیرات در پرداختها بهصورت مکرر تکرار میشود، به شدت تحتالشعاع قرار گرفته است. این قشر که بهطور ویژه نیازمند حمایتهای مداوم و مستمر هستند، از مسئولان درخواست دارند که با اقدامات جدیتر و فوریتری نسبت به حل مشکلات مالی و پرداخت معوقات اقدام کنند.
براساس پیگیریهای خبرنگار ما هنوز مستمری ۱۳ هزار نفر از معلولان در شهریورماه پرداخت نشده است.
در نهایت، انتظار میرود که مسئولان ذیربط با درک شرایط حساس این قشر و اهمیت مستمریهای حمایتی در زندگی آنها، با شفافیت بیشتری نسبت به اطلاعرسانی درباره زمان واریز مستمریها اقدام کرده و از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: برای اجرای این طرحها ۳۹ میلیارد تومان هزینه شده است.
محمد عرب افزود: بیشتر طرحها در زمینههای پرورش طیور، دامپروری، صنایع دستی، حمل و نقل، خدمات، کشاورزی و فرش و گلیم بوده است.
به گفته وی این طرحهای اشتغال در راستای راهاندازی و یا توسعه طرحهای کارآفرینی مددجویان زیرپوشش و خانوادههای نیازمند غیر مددجو اجرا میشوند.
وی با بیان اینکه بسته حمایتی شامل تسهیلات قرض الحسنه و برگزاری دورههای آموزشی لازم برای اجرای این طرحهای اشتغال در نظر گرفته شده است گفت: طرحهای اشتغال براساس مزیتهای منطقهای و در راستای توانمندسازی ساکنان این مناطق راهاندازی میشوند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی افزود: ارائه خدمات مشاوره به متقاضیان طرحهای اشتغال در راستای تقویت و توسعه بازاریابی محصولات و نظارت بر اجرای این طرحها نیز انجام میشود.
عرب با اشاره به این که ۲۵ هزار و ۷۶ خانوار روستایی زیرپوشش این نهاد است از متقاضیان و افراد جویای کار ساکن در روستاها درخواست کرد برای استفاده از این تسهیلات در سامانه حیات ثبت نام کنند.
به گفته وی، کمیته امداد امام خمینی (ره) استان آمادگی ارائه تسهیلات به متقاضیان زیرپوشش ساکن در روستاها و عشایر را دارد و به دنبال ایجاد اشتغال پایدار برای ساکنان این مناطق است.