به گزارش اصناف شهر، دکتر حامد قادرزاده امروز دوشنبه (۲۹ خرداد) در جلسه کارگروه استانی اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان کردستان، اظهار کرد: بر اساس ارزیابی هایی که کارشناسان از سطح خبازی ها به عمل می آورند، توزیع آرد باید طابع مستقیم عملکرد نانوایی ها باشد.
وی با اشاره به اینکه دولت در ازای هر خریدی که در نانوایی ها صورت می گیرد، یارانه واریز می کند، افزود: برای جلوگیری از سواستفاده در این راستا باید با نظارت بیشتر ساعات عملکرد نانوایی ها بیش از پیش مورد بررسی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان، بیان کرد: متاسفانه در بسیاری از نقاط حاشیه شهر سنندج، حجم تقاضا افزایش یافته و نانوایی ها هم دیر آغاز به فعالیت کرده و زود تعطیل می کنند و تعدادی از واحدها هم با وجود تعریف فعالیت در بعد ازظهرها، تعطیل شده اند.
به گفته قادرزاده، واحدهایی که واقعا فعالیت کرده و پاسخگوی نیاز مردم هستند و نان را به سوپر مارکت و رستورانها عرضه نمی کنند، باید حتما شناسایی و مورد تقدیر قرار گیرند.
وی در خصوص گلایه خبازی ها از عدم آموزش در خصوص کار بادستگاه های کارتخوان، تاکید کرد: بهتر است که صدا و سیما در این زمینه ورود کرده و آموزش لازم را هم به خبازان و هم به مردم ارائه کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان، تصریح کرد: با افزایش هزینه های اجاره و دستمزد در آینده، واحدهایی با دست مزد پایین دیگر نمی توانند با صرفه اقتصادی عمل کنند، لذا اتحادیه با همکاری فرمانداری ها باید برنامه ای برای تجمیع و ایجاد مجتمع های نانوایی دنبال کند.
وی با تاکید بر اهیمت ارائه خدمات دولت و پرداخت یارانه آرد در استان کرستان، با دارا بودن سهمیه ۱۸ هزار تنی آرد در سال خاطرنشان کرد: با این اوضاع به مرور میزان سهمیه ها کم خواهد شد، چون با افزایش درآمد مردم، مصرف نان کاهش می یابد و بر هیمن اساس باید آرد توزیع شده هم کاهش یابد. لذا اتحادیه خبازان باید با همکاری فرمانداری ها و سامانه نانینو در این زمینه چاره اندیشی کند.
صالحی، رییس اداره آرد و غله استان کردستان در ادامه این جلسه، تعداد واحدهای خبازی کاملا قطع سهمیه شده استان در طرح هوشمند سازی را ۴۴ واحد اعلام کرد و گفت: سنندج با ۱۵ واحد بیشترین سهم را در این آمار داشته است.
وی تعداد واحدهای قطع سهمیه شده به تفکیک شهری و روستایی را در این طرح، ۲۵ واحد شهری و ۱۹ واحد روستایی اعلام کرد.
رییس اتحادیه خبازان استان کردستان، در ادامه این جلسه عدم آموزش را بزرگترین دغدغه خبازان استان ذکر و اظهار کرد: مقرر شده بود که بانک سپه آموزش های لازم را در خصوص دستگاه های کارت خوانی که تحویل نانوایی ها شده بود ارائه دهد، که متاسفانه ناهماهنگی هایی در این حوزه رخ داده و موجب کسری سهمیه آرد در خبازی ها شده است.
وی اعلام کرد: کسب و کار برخی نانوایی ها در دستگاه کارتخوان ثبت نشده است و این امر موجب کسری سهمیه آرد در نانوایی ها شده است.
همچنین کارشناس بانک سپه استان کردستان نیز در ادامه اینجلسه و در پاسخ به عملکرد بانک سپبه در راستای اموزش دستگاه های کارتخوان در نانوایی ها اظهار کرد: این بانک برای آموزش آمادگی کامل دارد، اما این امر باید با ارائه قیمت های واقعی خرید نان از سوی اتحادیه خبازان به بانک سپه صورت گیرد.