به گزارش اصناف شهر، عباسی ادامه داد: در این اصلاح قانون قیمت محصول سال زراعی سال بعد باید قبل از شروع فصل زراعی تعیین شود و سال گذشته این اتفاق افتاد و در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ قیمت گندم ۱۴۰۲ تعیین شد و گندم کاران از این قیمت راضی بودند.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اما از شهریور ماه سال گذشته تا بهمن ماه قیمت یکسری از نهادههای تولید افزایش یافته و براساس تورم سال ۱۴۰۱ تا شهریور ماه قیمت گندم تعیین شد که بعد از رضایت اولیه، گلایه مندی گندم کاران را در پی داشت.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه امروز دولت اذعان دارد با نرخ ۲۸ و ۵۰۰ گندم میتوانیم وارد کنیم، گفت: با این وجود قیمت ارز ۲۸ و ۵۰۰ تومان نیست و افزایش ناگهانی و غیرواقعی قیمت ارز در تعیین قیمت امسال دیده نشده بود.
عباسی با بیان اینکه از بهمن ماه سال گذشته تاکنون دولت و کمیسیون کشاورزی مجلس جلسات متعددی برای رفع این مشکل برگزار کرده است، تصریح کرد: قیمت گندم به نسبت سال گذشته افزایش خوبی یافته است ولی گندم کاران به این میزان افزایش اعتراض دارند.
وی خاطرنشان کرد: شورای قیمت گذاری قیمت گندم را تعیین میکند و اصلاحات به نفع تولیدکننده است.
دانشیار دانشگاه تهران با بیان اینکه ۴.۵ میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد، گفت: در کمیسیون کشاورزی تمام تلاش ما بر اینست که منافع این تولید کنندگان را در نظر بگیریم و همیشه از تولید و تولیدکننده حمایت کرده ایم.
وی ادامه داد: ولی ما نماینده ۸۵ میلیون نفر هستیم، توجیه دولت این است که افزایش قیمت گندم تورم را به کل کشور تحمیل میکند، مطمئن باشید ما مدافع کشاورزان هستیم اما نمایندههای مجلس، نماینده ۸۵ میلیون نفر هستند.
وی با بیان اینکه هزینه تمام شده تولید را مردم نباید پرداخت کنند، گفت: کشاورز ۳.۵ تا ۴ تن در هکتار برداشت گندم دارد، دولت و تولید کنندگان باید کمک کنند این عدد افزایش پیدا کند و در این راستا بهره وری افزایش یابد.
وی با تاکید بر افزایش بهره وری تولید، عنوان کرد: قیمت ۳۸ کالا بعد از افزایش قیمت گندم افزایش خواهد یافت.
نماینده مردم کرج در مجلس مطرح کرد: باید راه دیگری برای افزایش درآمد کشاورز پیدا شود و آنهم افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش بهره وری، کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده تولید است، ما هم در کمیسیون کشاورزی حامی تولید کنندگان و کشاورزان بوده و هستیم.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ عضو هیأت علمی در مؤسسه وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، گفت: براین اساس باید افزایش تولیدات را در حوزه کشاورزی ترویج کنیم، چراکه کشاورز بدون آگاهی از ارقام جدید و پرمحصول، بذر ۲۰ ساله خود را کشت میکند و این امر باعث کاهش بهره وری و ضرر و خسارت نیز میشود.