تاریخ : یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 20 شوال 1445 Sunday, 28 April , 2024
1

هیچ ذرت آلوده‌ای در استان همدان وجود ندارد

  • کد خبر : 8032
  • ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۵
هیچ ذرت آلوده‌ای در استان همدان وجود ندارد

در پی تأکید وزیر کشاورزی در جریان سفر به همدان مبنی بر اینکه “هیچ ذرت آلوده‌ای در همدان وجود ندارد”، برخی رسانه‌ها مدعی شدند که این گفته وزیر جهاد کشاورزی صحت ندارد که رییس سازمان دامپزشکی طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که کلیه محموله‌های نهاده های وارداتی خوراک دام در مبادی ورودی توسط پست‌های قرنطینه سازمان دامپزشکی نمونه برداری و مورد آزمایش های لازم قرار می گیرند و هیچ‌گونه ذرت آلوده‌ای در استان همدان وجود ندارد.

به گزارش اصناف شهر، سازمان دامپزشکی اعلام کرد: مکاتبات منتشر شده نشان می‌دهد ادعای وجود ذرت فاسد از طرف برخی رسانه‌ها ناشی از ناآشنایی آن با ادبیات تخصصی در تشخیص سلامت محصول و همچنین امکان سالم‌سازی به‌وسیله فرآیندهای مشخص مانند حرارت‌دهی انجام شده است.

در این خصوص سازمان دامپزشکی کشور با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تشریح فرآیندهای آزمایش محصول و انواع بهره‌برداری و روش‌های سالم‌سازی، این انتظار را مطرح کرده است که با پرهیز از اظهارنظرهای غیرتخصصی، آرامش و امنیت ذهنی مخاطبان در اولویت باشد.

متن اطلاعیه وحید صالحی – رئیس سازمان دامپزشکی کشور – به این شرح است:

“پیرو مصاحبه وزیر جهاد کشاورزی در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ در ارتباط با ذرت دامی موجود در انبارهای استان همدان اعلام می شود کلیه محموله های نهاده های وارداتی خوراک دام در مبادی ورودی توسط پست‌های قرنطینه سازمان دامپزشکی نمونه برداری و مورد آزمایش های لازم قرار می گیرند که در صورت انطباق کامل بهداشتی، اجازه ورود و توزیع خواهند داشت، در غیر این صورت یا عودت داده می شوند یا با اخذ دستور از مقام قضایی، امحا می‌شود.

محموله های دپو شده در انبارها، تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی قرار گرفته و به مجرد مشاهده تغییرات ظاهری (ارگانولپتیکی) می بایستی تحت آزمایش های لازم قرار بگیرند.

برخی از معیارهای کیفی مانند بالارفتن درصد خاکستر و سوختگی سطحی، مانع از مصرف محموله نمی گردند، بلکه بر اساس نتایج آزمایشگاهی حاصله، نوع مصرف تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال ذرت دارای سوختگی به کارخانجات خوراک دام جهت انجام فرایند اکسترود و حرارت دهی جهت تهیه پلیت انتقال می یابد.

در صورتی که قارچ بیش از حد مجاز باشد، به شرط عدم تولید توکسین؛ تحت فرایند حرارت دهی و سالم سازی قرار گرفته و از نظر مصرف کاملا بی خطر خواهد بود.
لذا شفاف سازی این فرآیند و اطمینان بخشی به بهره برداران و تولیدکنندگان گرامی از وظایف خادمین ملت بوده و انتظار می رود با پرهیز از هرگونه اظهار نظر غیرتخصصی، آرامش و امنیت اذهان مخاطبین در صدر اولویت های مدیران باشد”.

لینک کوتاه : https://asnafshahr.ir/?p=8032

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.